EEN TASTBARE HERINNERING

Het verlies van een dierbare komt altijd te vroeg. Direct na het overlijden van een dierbare word je als nabestaande vaak in beslag genomen door allerlei zaken die geregeld moeten worden. Hierdoor zijn er veel mooie, dierbare en ontroerende momenten die je op dat moment niet bewust meemaakt. Foto’s van de dagen na het overlijden zijn bijzonder waardevol Het echte rouwen begint pas na de uitvaart wanneer de rust een beetje terugkomt. Het ongeloof maakt plaats voor verdriet. Juist tijdens deze moeilijke momenten is het fijn om terug te kunnen grijpen naar iets tastbaars. Een mooie fotoreportage van de tijd na het overlijden, de bloemen, de kaarten, familiemomenten en de uitvaart kan hierbij van grote waarde zijn. Het geeft ruimte om emoties toe te laten en om het verlies op die manier een plaats te geven.

Kinderen die op jonge leeftijd al afscheid moeten nemen van hun ouders, grootouders of een andere dierbare, zullen zich later afvragen hoe het afscheid was. Voor hen is het fijn dat, als ze ouder zijn en bewuster in het leven staan, er foto’s zijn die zij kunnen bekijken als een tastbare herinnering aan die dag.

Ook voor familieleden of vrienden die door omstandigheden of vanwege afstand niet bij het afscheid aanwezig zijn, kunnen foto’s waardevol zijn. Op die manier beleven zij het afscheid toch nog mee en kunnen ze jou tot steun zijn.

 

Afscheidsfotografie

Niet iedere fotograaf wil of kan afscheidsfotografie verzorgen. Voor mij is afscheid onderdeel van het leven. Naast vreugde, plezier en blijdschap is er ook verdriet en rouw aanwezig in ieders leven. Ik vind het mooi om mensen, sfeer, emotie en interactie zo sprekend mogelijk vast te leggen.

Belangrijke momenten in het leven puur en naturel in beeld brengen, is waarom ik graag fotografeer. Afscheidsfotografie heeft hierin voor mij een bijzondere plaats. Het is meer dan alleen foto’s maken van de uitvaart. Ook foto’s van de dagen direct na het overlijden, de mensen, de emoties, de kaarten en bloemen. Kortom alles wat verbonden is aan het afscheid van een dierbare kan naderhand van grote waarde zijn voor diegenen die achterblijven.

 
DISCRETE WERKWIJZE

Nico Post Fotografie beschikt over de juiste professionele, geluidsarme foto-uitrusting. Ik neem als fotograaf een discrete houding aan, zodat ik op geen enkel moment het afscheid verstoor, maar wel uitstekende kwaliteit aflever.

WAAROM AFSCHEIDSFOTOGRAFIE?

In 2016 overleden binnen drie weken zowel mijn schoonzusje als mijn zusje. Een zeer heftige periode in mijn leven. Achteraf kan ik zeggen dat ik niet alles bewust heb meegemaakt. Omdat er ook kinderen achterbleven, was ik er vanaf het begin van overtuigd dat er van deze tijd zoveel mogelijk vastgelegd moest worden. Om die reden heb ik in deze periode veel foto’s gemaakt. Tijdens de begrafenissen lukte het niet om zelf foto’s te maken. Ik had een andere rol dan fotograaf en daarnaast vond ik het emotioneel ook zwaar. Gelukkig had ik een zwager die beide begrafenissen fotografeerde. Dat zette mij aan het denken. Kan ik hierin iets betekenen bij anderen? Een afscheid fotograferen is niet iets wat iedereen kan en wil doen.

Door wat ik zelf heb meegemaakt, zie ik steeds meer in hoe waardevol deze foto’s kunnen zijn op moeilijke momenten. Dit heeft ertoe geleid dat ik door middel van foto’s graag iets wil en kan betekenen voor mensen die een moeilijke tijd doorgaan.

LAAT JE TROOSTEN DOOR DE TASTBARE HERINNERING VAN EEN FOTOREPORTAGE
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET MIJ OP


Balkbrug bruidsfotograaf bruidsfotografie bruidsreportage Dalfsen Dedemsvaart Drenthe fotograaf fotografie Genemuiden Hasselt huwelijk huwelijksfotograaf huwelijksfotografie huwelijksreportage kampen Meppel nico nicopost nicopostfotografie Nieuwleusen Nijeveen Overijssel post rouveen staphorst Steenwijk trouwdag trouwen trouwfotograaf trouwfotografie trouwreportage Zwartsluis Zwolle afscheid afscheidsfotograaf afscheidsfotografen afscheidsfotografie afscheidsreportage Balkbrug begrafenis begrafenisfotograaf begrafenisfotografen begrafenisfotografie begrafenisreportage rouw rouwfotograaf rouwfotografen rouwfotografie uitvaart uitvaartfotograaf uitvaartfotografen uitvaartfotografie uitvaartreportage