info & tips bij jouw fotoshoot


Lijstje:
Maak van tevoren een lijstje met wie op welke foto moet komen. Zo weet je zeker dat ik alle foto’s maak die je graag wilt hebben.

Wat trek ik aan tijdens een fotoshoot?
Allereerst is het van belang dat je je lekker voelt. Wanneer je je opgedirkt, stijf of ongemakkelijk voelt is de kans groot dat dit zichtbaar is op de foto. Voor de meeste mensen is ‘casual’ het meest prettig. Wanneer er meerdere personen op een foto staan is het zeer verstandig om van tevoren na te denken over de outfits. Stem deze op elkaar af. Zorg ervoor dat niet iedereen er hetzelfde uitziet. Dat kan wat saai overkomen op een foto.
Tip: Kies drie of vier bij elkaar passende kleuren; mix en combineer! Gebruik niet teveel verschillende prints (streepjes, ruitjes, bloemen, grote logo’s, merken etc.) door elkaar. Niet alles hoeft effen te zijn maar probeer te voorkomen dat iedereen verschillende prints draagt. Dit komt op de foto druk en chaotisch over. Vergeet de accessoires niet. (Kleurige sjaal, ketting, riem, oorbellen, etc.) Gebruik het liefst frisse kleuren i.p.v. somber en donker.
Bedenk dat wanneer iedereen licht gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uit knalt. (Dit geldt vanzelfsprekend ook andersom). De hele groep in een zomerse outfit en die ene persoon in een wintertrui werkt ook niet.

Locatie en tijdstip:
Fotografie betekent letterlijk: Schrijven met licht. Het mooiste licht is naar mijn mening altijd buiten te vinden. Om die reden fotografeer ik ook het liefst in de buitenlucht en gebruik ik zo weinig mogelijk flitslicht. Binnen locaties zijn wat mij betreft vaak minder geschikt om mooie familiefoto’s te maken.

Niet iedere locatie is geschikt voor een mooie foto. Het is handig om van tevoren na te denken over de achtergrond die je in je foto wilt hebben. Ook het tijdstip is een belangrijke factor. Een zomerse dag met volop zon lijkt wel heel geschikt voor een fotoshoot. Toch is het licht dan vaak te hard en te fel. Beter is het dan om te kiezen voor ‘het gouden uur’, het laatste uurtje van de dag. Het subtiele zonlicht heeft dan een mooie gloed die zorgt voor een warme en zachte sfeer.

Accessoires
Waar laat ik mijn handen? Sta ik goed? Zo’n fotosessie is stiekem toch best spannend. De grote valkuil is om dan maar te gaan poseren. Accessoires kunnen dan een uitkomst zijn. Bij accessoires kun je denken aan voorwerpen die de foto’s nog mooier en sfeervoller maken. Het leukste is als je hier van tevoren over nadenkt en ze zelf meeneemt! Denk aan een mooie bos bloemen of een fijn sieraad. Met kinderen is speelgoed vaak handig én leuk. Denk er van tevoren wel goed over na. Een voetbal is voor de kids misschien leuk, maar voor mij als fotograaf minder fijn. Ga liever voor een mooie vlieger, of een houten fietsje: voorwerpen die ook écht iets moois toevoegen aan de beelden. Heeft je kleintje een favoriete knuffel? Neem deze gerust mee. Wanneer de knuffel op mijn lens staat te dansen weet ik zeker dat de kleintjes de goede kant opkijken. Ook een krukje, kratje, kistje, kleedje, etc. kunnen vaak goed van pas komen.

Heb je zelf nog goede ideeën? Alles is bespreekbaar. Neem gerust contact met mij op.

Balkbrug bruidsfotograaf bruidsfotografie bruidsreportage Dalfsen Dedemsvaart Drenthe fotograaf fotografie Genemuiden Hasselt huwelijk huwelijksfotograaf huwelijksfotografie huwelijksreportage kampen Meppel nico nicopost nicopostfotografie Nieuwleusen Nijeveen Overijssel post rouveen staphorst Steenwijk trouwdag trouwen trouwfotograaf trouwfotografie trouwreportage Zwartsluis Zwolle afscheid afscheidsfotograaf afscheidsfotografen afscheidsfotografie afscheidsreportage Balkbrug begrafenis begrafenisfotograaf begrafenisfotografen begrafenisfotografie begrafenisreportage rouw rouwfotograaf rouwfotografen rouwfotografie uitvaart uitvaartfotograaf uitvaartfotografen uitvaartfotografie uitvaartreportage